Hieronta

Hieronnalla saadaan rentoutettua kehoa ja mieltä. Kiputilat vähenevät ja toipuminen nopeutuu vammoista ja rasituksista. Hieronta toteutetaan yksilöllisesti, oireiden mukaisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

Hieronta pohjautuu klassisen hieronnan otteiden käyttöön sekä tarvittaessa käytän hoitosuunnitelmaan sopivasti mm.
~ mobilisoivia otteita
~ myofaskiaalisia otteita
~ triggerpisteiden käsittelyjä
~ venytyksiä
~ lisäpalveluna kinesioteippausta, hoitoa tukevien aineiden käyttöä mm. mg-voide sekä imukuppihierontaa/kuivakuppausta

Ensimmäisellä kerralla täytetään esitietolomake. On tärkeää, että täytätte lomakkeen huolellisesti. Sen jälkeen asiakas haastatellaan ja tutkitaan tarkemmin ja sen perusteella sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa hoitosuunnitelma, jonka pohjalta hoito toteutetaan. Hoidon aikana on hyvä kommunikoida omista tuntemuksista hoitajan kanssa, jotta hoidossa saavutettaisiin tavoitteet miellyttävästi, mutta tehokkaasti. Hoidon jälkeen kannattaa muistaa juoda paljon vettä ja levätä mahdollisuuksien mukaan.

esitietolomake

asiakasrekisteriseloste

Imukuppihieronta/ kuivakuppaus

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Hoidossa käytetään kumi- tai silikonikuppeja, joiden avulla luodaan osittainen tyhjiö kehon eri pisteissä. Pehmytkudos vetäytyy alipaineen avulla ylöspäin kupin sisällä. Tämä on kuivakuppausta. Kuppeja liikuttamalla tapahtuu imukuppihieronta.

Imukuppeja käytetään hoitamaan: 
~ lihasjännityksiä
~ aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointiin 
~ kosmeettisen selluliitin poistoon 
~ kuona-aineiden ja nesteiden poistoon 
~ kipu- ja akupisteiden käsittelyyn 
~ urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon 
~ omaan kehonhuoltoon 

Imukuppien vaikutus on nopeaa ja tehokasta. Väsymystä voi tuntua jopa muutaman päivänä hoidon jälkeen samoin mahdollisesti huimausta. Lämmöntunne hoidetulla alueella, aineenvaihdunnan vilkastuminen ja ihon punoitus muutamien tuntien tai päivien ajan ovat yleisimmät tuntemukset. Uni saattaa myös syventyä. Hoito saattaa aiheuttaa verenpurkaumia ja mustelmia!! Hoito kestää ensimmäisellä kerralla vähemmän aikaa. Hoidon aikana kuulostellaan vointia ja tuntemuksia. Selluliitin hoidossa tarvitaan useampia hoitokertoja. Hoidon jälkeen on hyvä muistaa juoda runsaasti!! 


Hoidon vasta-aiheet: 
Suonikohjut(myös leikatut), kumiallergia, rikkonainen iho, luomet, ihosairaudet, verenohennuslääkkeet(aspiriini, disperiini, kortisoni myös), veritaudit, anemia, turvonneet alueet, venähdykset, tuoreet vammat, kuume ja tulehdussairaudet, raskaus, vaikea diabetes, heikkokuntoisuus, syöpä, tyrä ja muut vakavatsairaudet, sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus.

 

Purentalihashieronta

Purentalihashieronta aloitetaan aina esitietojen täyttämisellä ja tutkimuksilla. Hoitaja tarkistaa ko.alueiden kunnon ja löydösten ja oireiden mukaisesti suorittaa ulkopuolisten lihasten rentouttamisen ja lisäksi suunsisäisten lihasten rentouttamisen. Tärkeää tässäkin hoidossa on kommunikointi. Hoito tehdään aina asiakkaan ehdoilla. Hoito tehdään kevyesti.

Monilla meistä on purentaelimistöön liittyviä ongelmia eli kipuja ja toimintahäiriöitä. Purentaelimistöön liittyvät suunsisäiset lihakset ja nivelet etenkin leuan ja kallon alueella, niskassa ja kaulalla. 

Syitä ongelmiin ovat mm. vammat, anatomiset virheet, hampaiden yhteenpurenta tai narskuttelu, virheellinen purenta, stressi, nivelsairaudet, pään asento jne.

Hakeudu hoitoon, jos kärsit joistain yllä olevista ongelmista. Myös päänsäryt,  leuka- tai korvasäryt, niska-hartiasäryt ja kivu tms. on hyvä tarkistaa tällä hoidolla. 

 

Tarvittaessa hoitoja on hyvä tehdä hammaslääkärikäyntien välissä. Myös kovat äkilliset tai pahenevat kivut on hyvä tutkituttaa ensin lääkärillä.