top of page

Hieronta

20210424_130435_edited.jpg

Hieronta pohjautuu klassisen hieronnan otteiden käyttöön sekä tarvittaessa käytän hoitosuunnitelmaan sopivasti mm.
~ mobilisoivia otteita
~ myofaskiaalisia otteita
~ triggerpisteiden/faskiapisteiden käsittelyjä
~ venytyksiä (passiiviset, MET)
~ lisäksi kinesioteippausta, hoitoa tukevien aineiden käyttöä mm. mg-voide, kylmä/kuumageeli, faskiaraudat sekä imukuppihierontaa/kuivakuppausta.

Ensimmäisellä kerralla täytetään esitietolomake. On tärkeää, että täytätte lomakkeen huolellisesti. Sen jälkeen asiakas haastatellaan ja tutkitaan tarkemmin ja sen perusteella sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa hoitosuunnitelma, jonka pohjalta hoito toteutetaan. Hoidon aikana on hyvä kommunikoida omista tuntemuksista hoitajan kanssa, jotta hoidossa saavutettaisiin tavoitteet miellyttävästi, mutta tehokkaasti. Hoidon jälkeen kannattaa muistaa juoda paljon vettä ja levätä mahdollisuuksien mukaan.

IMG_3784.jpg

Hieronnalla saadaan rentoutettua kehoa ja mieltä. Kiputilat vähenevät ja toipuminen nopeutuu vammoista ja rasituksista. Hieronta toteutetaan yksilöllisesti, oireiden mukaisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

IMG_3741.jpg
IMG_3776.jpg
20190204_132040.jpg

Imukuppihieronta/ kuivakuppaus

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto. Hoidossa käytetään kumi- tai silikonikuppeja, joiden avulla luodaan osittainen tyhjiö kehon eri pisteissä. Pehmytkudos vetäytyy alipaineen avulla ylöspäin kupin sisällä. Tämä on kuivakuppausta. Kuppeja liikuttamalla tapahtuu imukuppihieronta.

Imukuppeja käytetään hoitamaan: 
~ lihasjännityksiä
~ aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointiin 
~ kosmeettisen selluliitin poistoon 
~ kuona-aineiden ja nesteiden poistoon 
~ kipu- ja akupisteiden käsittelyyn 
~ urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon 
~ omaan kehonhuoltoon 

Imukuppien vaikutus on nopeaa ja tehokasta. Väsymystä voi tuntua jopa muutaman päivänä hoidon jälkeen samoin mahdollisesti huimausta. Lämmöntunne hoidetulla alueella, aineenvaihdunnan vilkastuminen ja ihon punoitus muutamien tuntien tai päivien ajan ovat yleisimmät tuntemukset. Uni saattaa myös syventyä. Hoito saattaa aiheuttaa verenpurkaumia ja mustelmia!! Hoito kestää ensimmäisellä kerralla vähemmän aikaa. Hoidon aikana kuulostellaan vointia ja tuntemuksia. Selluliitin hoidossa tarvitaan useampia hoitokertoja. Hoidon jälkeen on hyvä muistaa juoda runsaasti!! 


Hoidon vasta-aiheet: 
Suonikohjut(myös leikatut), kumiallergia, rikkonainen iho, luomet, ihosairaudet, verenohennuslääkkeet(aspiriini, disperiini, kortisoni myös), veritaudit, anemia, turvonneet alueet, venähdykset, tuoreet vammat, kuume ja tulehdussairaudet, raskaus, vaikea diabetes, heikkokuntoisuus, syöpä, tyrä ja muut vakavatsairaudet, sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus.

Imukuppihieronta
bottom of page