top of page

Kalevalainen jäsenkorjaus

ihmiset
IMG_3808.jpg

Kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämänlaatuun. Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla asiakkaan koko tukirakenne aina jalkapohjista kalloon saakka.

" Mestariparantaja Olavi Mäkelän näkemys on, että kalevalainen jäsenkorjaus on usean hoitomuodon äiti. Siihen sisältyy erilaiset kudoshoidot kuten sidekudoshieronta, lymfahoito, vyöhyketerapia, hermoratahoito, akupainanta, nivelten paikalleen saattaminen jne. Hänen oppien mukaan kehoa tulee käsitellä kokonaisuutena, jolloin hoidollinen vaikuttavuus on paras. Hoito perustuu Olavi Mäkelän yli 30 000 hoidon kautta saatuun osaamiseen."

Hoidon päätarkoitus on korjata kehoon tuleet ryhtivirheet, jotka aiheuttavat lihasten, kalvojen ja jänteiden kiristymistä ja sitä kautta kudospaineen kasvua. Solut eivät saa silloin tarpeeksi ravintoa ja nivelpinnat kalkkeutuvat. Virheasennot aiheuttavat nivelille kulumista, verenkierto ei toimi kunnolla ja hermot menevät pinnetilaan ja kaikki nämä yhdessä aiheuttavat kiputiloja. Mobilisoinnissa hoidetaan kudoksia ja niveliä luonnollisten liikeratojen kautta. Käsittely on pehmeää ja kivutonta, mutta tehokasta.Hoidon vaikutukset ulottuvat aineenvaihdunnan lisäksi hermotoimintaan ja muiden elinjärjestelmien toimintaan. Hoidolla pystytään mahdollisesti välttämääm TULE-alueiden leikkauksia ja tehostamaan kuntoutumista leikkauksista.

Myös jäsenkorjaushoitoon ensimmäistä kertaa tullessa täytetään esitietolomake ja tehdään haastattelut ja tutkimukset. Näin selvitetään mahdolliset vaivojen syyt ja hoidon vasta-aiheet ja rajoitukset. Hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä ja levätä. Samana päivänä ei suositella saunassa käyntiä. Seuraavat 3 vrk olisi hyvä ottaa rauhallisesti ja antaa kehon prosessoida hoidon vaikutuksia rauhassa.


Jäsenkorjauksen vasta-aiheet:
akuutit vammat, osteoporoosi, kasvaimet, infektiot, ihotaudit( ei psoriasis), halvaukset, korkea verenpaine, suurentuneet rauhaset, suonikohjut, kaulavaltimon ahtauma, spondyloosi ja -listeesi, aktiiviset sidekudos- ja reumataudit, lääkärin luvalla iskias ja leikkausten jälkitilat.

Lisää tietoa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta löytyy seuraavista linkeistä:

IMG_3836.jpg
IMG_3884.jpg
Vauvat ja lapset

Myös vauvat ja lapset hyötyvät jäsenkorjauksesta. Vaivoja voi tulla esim. jo synnytyksessä tai kasvukipuina lapsen kasvaessa.

Käsittely on hyvin kevyttä eikä kestä niin pitkään kuin aikuisella.

Lasten keho on vastaanottavaisempi eikä sitä rasita vielä samat asiat kuin aikuisia. Vauvat osaavat myös mukautua hoitoon luontaisesti. Hoidolla saadaan apua mm. koliikkiin, 

Lapsille saattaa muodostua virheasentoja jo pienestä pitäen etenkin kun alkavat liikkumaan itse. Myös vääränlaiset kengät ym. saattavat aiheuttaa kipuja/ongelmia lasten kehoon.

IMG_3933.jpg
received_503612170202499 (1).jpeg
IMG_3844.jpg

Eläinten kalevalainen jäsenkorjaus

Myös eläimet saavat apua eri kiputiloihin ja jäykkyyksiin kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Oireet voivat olla traumaperäisiä tai ihan perus arjesta johtuvia. Erilaisessa käytössä olevat eläimet, esim. metsästyskoirat/ ravihevoset ym., kärsivät omanlaisista vaivoista käytöstä johtuen. Mutta myös ihan perus lemmikeilläkin on tarve rentoutumiseen.

Eläimet nauttivat huomattavasti kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Hellä mutta tehokas hoito auttaa nopeasti ja eläin rentoutuu silmissä.

Hoidot tehdään kotikäynteinä eläimelle tutussa ympäristössä omistajan/hoitajan ollessa mukana. Eläimelle on lepo parasta hoidon jälkeen sekä kevyempi käyttö/liikutus seuraavinakin päivinä. Eläin on myös hoidon jälkeen usein väsynyt. Eläimet reagoivat melko samalla tavalla hoitoon kuin ihmisetkin.

Anna eläimellesikin mahdollisuus kokea kalevalainen jäsenkorjaus!

received_858130081550189[5199].jpeg
eläimet
bottom of page