top of page

Mobilisoiva hieronta

IMG_3811.jpg

Mobilisoiva hieronta toteutetaan käyttämällä mobilisoivia otteita. Otteita sovelletaan hieronnasta sekä jäsenkorjauksesta. Hoidolla saadaan parannettua verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, poistetaan jäykkyyksiä sekä vaikutetaan niveliin, nivelkapseleihin että syviin lihaksiin. 

Hoito suoritetaan aina kehon kokonaisuutta huomioiden.

Hoidon päätarkoitus on ylläpitää nivelten liikkuvuutta. Lihasten, kalvojen ja jänteiden kiristyminen aiheuttaa kudospaineen kasvua. Solut eivät saa silloin tarpeeksi ravintoa ja nivelpinnat kalkkeutuvat. Kehon virheasennot aiheuttavat nivelille kulumista, verenkierto ei toimi kunnolla ja hermot menevät pinnetilaan ja kaikki nämä yhdessä aiheuttavat kiputiloja. Mobilisoinnissa hoidetaan kudoksia ja niveliä luonnollisten liikeratojen kautta. Hoidon vaikutukset ulottuvat aineenvaihdunnan lisäksi hermotoimintaan ja muiden elinjärjestelmien toimintaan. Hoito suoritetaan liikuttamalla niveltä nivelen normaalilla liikealueella kuvuttomasti. Samalla tarkoituksena on venyttää syviä lihaksia, joita ei pystytä perus hieronnalla hoitamaan. Hoidossa tehdään myös muita manuaalisia otteita kohdistaen muihin niveleen liittyviin pehmytkudoksiin kuten jänteisiin, faskioihin, nivelsiteisiin sekä nivelkapseleihin. Hoidolla on myös psykologinen vaikutus.

Hoitoon ensimmäistä kertaa tullessa täytetään esitietolomake ja tehdään haastattelut ja tutkimukset. Näin selvitetään mahdolliset vaivojen syyt ja hoidon vasta-aiheet ja rajoitukset. Hoidon jälkeen on hyvä juoda paljon vettä ja levätä. Samana päivänä ei suositella saunassa käyntiä. Lähipäivät olisi hyvä ottaa rauhallisesti(jos mahdollista) ja antaa kehon prosessoida hoidon vaikutuksia rauhassa.


Mobilisoivan hieronnan vasta-aiheet:
akuutit vammat, osteoporoosi, kasvaimet, infektiot/tulehdukset, ihotaudit( ei psoriasis), halvaukset, hoitamaton korkea verenpaine, suurentuneet rauhaset, suonikohjut, kaulavaltimon ahtauma, spondyloosi ja -listeesi, aktiiviset sidekudos- ja reumataudit, iskias/tuore välilevyn pullistuma, tuberkuloosi, harvinaiset epämuodostumat, aneurysma, selkärangan ligamenttivammat, aivoverenkierronhäiriöt, verenohennuslääkkeet, luun murtumat, niskan retkahdusvammat edellisen 14 vrk aikana ja leikkausten jälkitilat.

Harkinnanvaraisia vasta-aiheita:

Raskaus, keinonivel, kuume, nivelten yliliikkuvuus, psyykkinen sairaus.

 

bottom of page